Zoeken naar regenwater

regenwater
Regenwater veilig aansluiten Vlaanderen.be.
Scheiden van drinkwater en regenwater. Het regenwater en het drinkwater in uw woning moeten volledig gescheiden zijn. Er mag geen verbinding zijn tussen de leidingen voor drinkwater en die voor regenwater. Zo vermijdt u dat er vervuild regenwater bij het leidingwater komt.
Bufferen en laten indringen: de waterzuiveringssector toont hoe we beter met regenwater kunnen omgaan VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. VRT NWS: nieuws.
Een ontwerp om het water te bufferen, vermindert dat probleem nu. In een verkaveling in Beernem wordt alle regenwater ter plaatse gehouden. Er zijn buizen in de grond en een vijvertje langs waar het regenwater in de bodem kan dringen.
Publicaties WTCB.
Ze heeft als oogmerk om de eisen te verduidelijken en om praktische informatie te verstrekken aan de installateurs van centrale verwarming. Waarom gebouwen tegenwoordig smart moeten zijn. WTCB-Dossiers WTCB-Dossiers 2020/5.5, 2 p. De nieuwe technologieën bieden zowel voordelen voor de gebruikers en beheerders van het gebouw, als voor de bouwprofessionelen. Dit artikel gaat dieper in op smart buildings. Lean bouwen: continu verbeteren. WTCB-Dossiers WTCB-Dossiers 2020/5.7, 2 p. Het voorliggende artikel gaat dieper in op het laatste lean-principe: het streven naar continue verbetering. Digitalconstruction.be: jouw gids in de digitalisering. WTCB-Dossiers WTCB-Dossiers 2020/5.6, 2 p. De website digitalconstruction.be van het WTCB maakt bouwprofessionelen wegwijs in het ruime aanbod aan nieuwe digitale technologieën. Tabelwaarden voor de bepaling van de brandweerstand van metselwerk. WTCB-Dossiers WTCB-Dossiers 2020/5.4, 4 p. Metselwerk wordt in de praktijk veelal als brandwerend beschouwd. Maar tot welke brandweerstandsklasse behoort het dan precies? Groene wanden ter verbetering van het akoestische binnen en buitenklimaat.
Alles over regenwater, hemelwater, aktief kool, UF, ultrafiltratie, keramische filter, bacterile filter.
Wij raden aan om bij oude leidingen in galvanis een polyfosfaatdosering te voorzien om het aantasten en corroderen van de galvanis leidingen door het zure regenwater te voorkomen. of ultrafiltratie of keramische filter kan regenwater eventueel gedronken worden. Het regenwater moet dan verrijkt worden met natriumbicarbonaat.
Regenwater en waterputten De Watergroep.
De voorraden zijn dus groot genoeg, en bovendien kost regenwater niets. Waarvoor kan je regenwater gebruiken? Regenwater kan een uitstekend alternatief bieden voor leidingwater bij laagwaardige doeleinden zoals toiletten doorspoelen, de auto reinigen, kleding wassen, de tuin besproeien, de vloer dweilen of de stoep reinigen.
Regenwater Gemeente Beersel.
Als u bij een bestaande woning een hemelwaterput met pompinstallatie plaatst zonder dat het wettelijk verplicht is, als uw hele dakoppervlakte is aangesloten en als u er minimum 1 toilet of wasmachine op aansluit kan u bij de gemeente Beersel een premie van 550 euro krijgen.
Buffer het regenwater in je tuin met een wadi Provincie Vlaams-Brabant.
Een hand tekent een doorsnede van een poel, vijver of beek naast de wadi en vult die met water. Dan kan je wanneer op korte tijd veel regen valt met een drainagebuis en overloop het overtollige regenwater daarheen afvoeren. De wadi vult zich met veel regenwater.
Regenwater gebruiken zorgen voor het mileu Wilo.
Bovendien beschermt u met het gebruik van regenwater het milieu, 70% van de aarde is bedekt met water, maar slechts 2.5% daarvan is drinkbaar en slechts 1% is beschikbaar via rivieren, meren en grondwater. Regenwater gebruiken voor WC-spoelingen, besproeiing, bevloeiing en het reiningen van machines bespaart een pak kostbaar drinkwater.
Zo kun je regenwater opvangen en hergebruiken Libelle.
Gebruik regenwater niet als drinkwater, om de vaat te doen of om te douchen of in bad te gaan. Manieren om regenwater op te vangen. Een regenton is misschien wel de eenvoudigste manier om regenwater op te vangen. Je kunt hem koppelen aan de regenpijp of gewoon los in de tuin zetten.
Regenwater opvangen? Simpel! Gents Milieufront.
In de winter laat ik de regentonnen leeglopen in de ondergrondse regenwaterput, zegt Frank. Zo hebben we meer regenwater in onze put en kunnen de regenwatertonnen niet bevriezen. De vulautomaat aan de voorkant van de woning heeft hij verbonden met een flexibele buis.
Slim met regenwater in huis en tuin Aquafin.
Voor ongeveer de helft van het water dat we dagelijks verbruiken, is regenwater immers een volwaardig én gratis alternatief. Bij nieuwbouw of grondige renovatie is een systeem voor hergebruik van regenwater overigens verplicht. Lees meer over hoe je regenwater afkoppelt van de riolering.

Contacteer ons